Šta me opet snadje @H.D. herceg Stjepan Kosača

Date: 08/05

Location: H.D. herceg Stjepan Kosača, Mostar

Omiljena glumica Anđelka stiže u Kosaču sa svojom novom predstavom

 

Omiljena komičarka regije  Anđelka Stević Žugić koju je proslavila uloga u seriji „Andrija i Anđelka“ 8.5. 2024. stiže pred mostarsku publiku sa svojom novom predstavom „Šta me opet snađe“.

Mostarska publika će u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača biti među prvima u regiji koja će imati priliku pogledati ovu predstavu.

Zbog velikog interesa odmah po najavi predstave, ulaznice su u prodaju stigle već danas.

Mogu se kupiti online preko kupikartu.ba , i na info pultu Mepas Mall-a.

Broj ulaznica je ograničen, stoga je preporuka organizatora da se kupe na vrijeme.

 

”Šta me OPET snađe“ nova je komedija - monodrama glumice Anđelke Stević Žugić o vječno aktualnoj temi razvoda.

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević u svojim kasnim 30im, kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni kaos u koji je upala nakon razvoda. Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring.

Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

 

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori “novi život” i “novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvijek spreman da joj dodatno zakomplicira život svojim savjetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbježna astrologinja i psihologinja.

 

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smijeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

 

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima.

Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmiju u lice izazovima i kažu: “Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!”

 

Ova vatrena monodrama osvjetljava brojne klišeje o razvodu, iskustva loših sastanaka i traženja partnera, kao i društveni pritisak da se bude „normalan“ nakon što je “sretno do kraja života” propalo.

 

Pripremite se za nezaboravnu noć ispunjenu surovom iskrenošću, humorom i pitanjem koje svi, priznali to ili ne, žele da postave: da li život zaista postoji i nakon što nekada rečeno “da” postane “ne”?

Kroz čitav niz likova koje igra, Anđelka svojim već prepoznatljivim i izuzetnim glumačkim stilom ponovo potvrđuje zašto je omiljena komičarka.

  

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!