Šta me OPET snađe - SARAJEVO @BKC - SARAJEVO

Date: 18/05

Location: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

 

Anđelka se vraća u BiH s novom predstavom:

Šta me OPET snađe

 

 "Šta me OPET snađe" nova je monodrama glumice Anđelke Stević Žugić o vječno aktualnoj temi razvoda, koju će premijerno u Zenicici izvesti u BNP-u 17. maja, a u  Sarajevu u BKC-u 18. maja u 20 sati. 

 

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević u svojim je kasnim 30-ima i kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni kaos u koji je upala nakon razvoda. Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring. Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

 

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori "novi život" i "novu sebe", uz nju je elitni odred podrške, uvijek spreman da joj dodatno zakomplikuje život svojim savjetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbježne astrologinja i psihologinja. Standardna formacija obrane svake žene i njenih vrtloga u glavi.

 

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smijeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

 

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima.Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmiju u lice izazovima i kažu: "Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!"

 

Autorsko - producentski tim je već provjerena ekipa izuzetnih profesionalaca. Autor teksta je Nebojša Romčević, režiju potpisuje Petar Jovanović, glazbu Aleksandar Saša Lokner.

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!