A ONDA JE NEŠTO PUKLO :: 06/03 - RASPRODANO!!! @Kamerni Teatar 55

Datum: 06/03

Mjesto: Kamerni Teatar 55, Sarajevo

A ONDA JE NEŠTO PUKLO“

Tekst i režija: Indira Kučuk-Sorguč

 Suradnici na tekstu: Aldin Tucić i Fahrudin Kučuk

Dramatizacija: Aldin Tucić Igraju: Aldin Tucić i Negra Čičić

 Produkcija: Udruženje FILTER

"A onda je nešto puklo“ je scenska parodija na Sarajevski atentat. Publika će otkriti šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što će pravu priču ispričati građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih. Kroz optiku 11 likova publika dobija ono što se ne zna, što u knjigama iz historije nije ispisano, a što je, ustvari, dovelo do najveće priče 20.stoljeća.

Ljubitelji dobre komedije će upoznati živopisne i duhovite likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji svojim autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata. To su: Sendvičar Moric Trofač, Popa Marakije, Ciganka Đejlana, Asimov sin šofer Zamlata, Peniser Đoko Oko, Hodža Mehaga, Hašim Tači Tačni, Josip Skroz Kito, Crna Huja, Hata Mata Hata i Šerifa.

Nasmijte se hodži i popu i njihovim marifetlucima, pogledajte otkud Tito i Hitler na istoj strani događaja, šta sve to može da svrši Asimov sin Zamlata i otkud svi ti zavjerenici u Hatinoj tekiji. I šta je na kraju balade zaključila dežurna mahaluša Šerifa. Odgonetnite ko se krije iza pseudonima TRIPLE F u predstavi…

Autorica teksta i režije je provjereno ime naše kulturne scene Indira Kučuk Sorguč koja je napravila bum s projektima “Ja, mahaluša” i “Ja, mahalac” i sa muzičko-scenskim spektaklom “Noć mahalanja” napunila je Skenderiju i sportske dvorane širom BiH i Regije. Do sada je njene predstave odgledalo više od 200 hiljada posjetitelja. Ona je sarajevskom humoru dala začin ironije.

Uloge su povjerene talentiranim ali i vrlo iskusnim glumcima, iza kojih je mnogo uspješnih projekata u pozorištu, filmu i na TV: Aldinu Tuciću - vrsnom bh. komičaru kojega znamo iz filmova “Halimin put” i“Praznik rada” i  mnogobrojnih TV serija, a igra i Bosanca u Indirinoj popularnoj komediji “Ja, Bosanac”, i Negri Čičić, vokalnoj solistici i članici muzičkog teatra koja svojim savršenim glasom dira tanahne ljudske duše. U ovoj predstavi pjeva poznate bosanske sevdalinke.

Ulaznice preko www.kupikartu.ba 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!