KLABIKA X THYLACINE LIVE (FR) @Narodno pozorište Sarajevo

Datum: 09/03

Mjesto: Narodno pozorište Sarajevo, SARAJEVO

 Thylacine (William Rezé) je neustrašivi eksperimentalni francuski producent koji pomjera granice u muzičkoj industriji mješavinom progresivnog zvuka i eterične elektronike. Pod uticajem renomiranih umjetnika kao što su Steve Reich, Philip Glass, John Zorn i Massive Attack, Thylacine neprimjetno kombinuje elektroniku i tako stvara zadivljujuće muzičko iskustvo.

Album "Timeless", gdje neustrašivo reimaginira klasične kompozicije Mozarta, Satieja, Betovena i drugih, ovaj inovativni pristup pokazuje njegovu sposobnost da pomjeri muzičke granice i očara slušatelje svojom svježom perspektivom.

Ono što Thylacine izdvaja nije samo njegov muzički talenat, već i njegov nekonvencionalan pristup stvaranju muzike. Godine 2015. ukrcao se u legendarni ruski trans-sibirski voz, komponujući i snimajući svoj prvi album dok je bio na putu od Moskve do Vladivostoka. Transsiberian je inspiraciju uhvatio iz razgovora drugih putnika, buke mašina ili najava željezničke stanice.

Thylacine je izveo preko 320 koncerata u Francuskoj i širom svijeta. Australija, Nova Kaledonija, Kina, Južna Koreja, a zatim u Turskoj, pa čak i u Meksiku. Također je nastupao u Londonu (XOYO), Njemačkoj (Fusion Festival), u Kanadi (Osheaga Festival), Dour Festivalu u Belgiji i Montreux Jazz Festivalu.

Thylacine je stekao lojalne sljedbenike i rasprodao koncerte u prestižnim prostorima kao što su La Cigale, Le Trianon i L'Olympia u Parizu. Thylacineov talenat seže dalje od njegovog solo rada. Dalje priznanje stekao je svojim doprinosima na soundtrack-u za francusku televizijsku seriju "UFOs".

Uključujući improvizaciju, pa čak i svirajući alt saksofon ili saz, Thylacine na scenu unosi električnu energiju. Njegovi nastupi sadrže impresivnu scenografiju i grafičke projekcije koje prenose publiku u svijet u kojem se prepliću plesni podij i fantazija.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!