INDEXI I PRIJATELJI @BKC - SARAJEVO

Datum: 13/04

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

  

Indexi i prijatelji u Sarajevu: Hommage legendarne grupe Indexi

U duhu neprolazne ljubavi prema kultnom sarajevskom bendu Indexi, 13. aprila će se održati jedinstveni koncertni spektakl "Indexi i Prijatelji" u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu. Hommage bendu Indexi, koji se održava u spomen na nezaboravnog Bodu Kovačevića, okupit će živuće članove originalnog benda: Fadila Redžića, Nena Jurina, Pecu Peteja, Sinanu Alimanovića te gitaristu Murisa Varajića.

Osim njih, na pozornici će se, kao i uvijek, pridružiti kombinacija starijih i iskusnijih, te mladih pjevača čiji su vokalni talenti neosporni. Među izvođačima naći će se legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Seida Memića - Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović Arsić, Harija Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vladu Kalembera te Gabora Lenđel.

Ovaj neponovljivi projekt započeo je prije 17 godina, a do danas je održan više od 30 puta na prostorima bivše Jugoslavije. "Svi su bili rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene", izjavio je producent i idejni tvorac projekta, Tomislav Kašljević. On je istaknuo kako je ljubav prema Indexima i njihovoj glazbi bila pokretačka snaga ovog projekta te kako je uvijek nastojao održati visoki standard kvalitete, vođen riječima pokojnog Kornelija Kovača, člana Indexa.

"Očaravajuće je kada nakon toliko godina ljudi i dalje pjevaju naše pjesme. To pokazuje da su naše pjesme žive i da su dio nas", izjavio je Fadil Redžić, jedan od osnivača Indexa.

Indexi su ne samo muzika, već i slika jednog vremena. Njihova muzika nosi beskrajnu emociju i ostavlja neizbrisiv trag u srcima slušatelja. Ovaj koncertni događaj nije samo glazbeni spektakl, već i emotivno putovanje kroz vremensku kapsulu njihove muzike koja je obilježila generacije.

Indexi su ostavili neizbrisiv pečat u glazbenoj povijesti bivše Jugoslavije, a njihova muzika i dalje živi i nadahnjuje nove generacije. Ovaj koncertni spektakl pružit će priliku da se ponovno proživi magija njihovih bezvremenskih hitova i da se odaje počast jednom od najznačajnijih bendova ovih prostora.

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!